AV – Hulpveren

Niveau Plus

Een Nederlandse uitvinding!

Hulpveer systeem wat WEL werkt.

Onverwoestbare veerversterkers (hulpveren) en stabiliteitsverbeteraars voor bijna alle wagens.

In plaats van een nieuwe verenset of hulpveren kunt u eerst dit eens proberen.

Voor de doe het zelf-er zijn de hulpveren makkelijk zelf te monteren tussen de schroefvering.

Voor een ultieme wegligging, hulp bij zware belading, doorzakken door caravan, zware gastank, etc.

Verkoopprijs incl. BTW € 39,95

Klik hier voor de montage wijze:  Niveau Plus AV1315 montage Handleiding

Zelf hulpveren plaatsen is eenvoudig met de Niveau Plus.

ALLE VOERTUIGEN WAAR SCHROEFVEREN*  ONDER GEMONTEERD ZIJN KUNNEN VOORZIEN WORDEN VAN DE SPRING ADJUSTERS.

Controleer dus even VOOR het bestellen of u inderdaad schroefveren heeft

*muv sportveren waar er zeer geringe ruimte tussen de veerwindingen is. En veren waar een zeer grote ruimte is tussen de veerwindingen (in ingeveerde toestand, wielen staan op de grond) De Niveau Plus ring is 2cm dik.

AV Spring Adjusters eenvoudig en snel te bestellen via de webshop!

 ————————————————————————————————————–

De ringen hebben een automatisch aanpassingsvermogen door toepassing van een gepatenteerde kunststof soort. Door fellere veerstoten op een slecht wegdek worden de ringen warmer en daardoor soepeler. Als later op een beter wegdek de rijwind de ringen afkoelt wordt de stabiliteit verhoogd door de, dan weer, hardere ringen. Bij sommige dure, meestal sportief te berijden auto’s, wordt een dergelijke afstelling elektronisch geregeld en is vaak kwetsbaar. Bij NIVEAUPLUS  blijft dit “automatisme” zonder enig voorbehoud  “levenslang” van kracht.

Hoe werkt het?

De auto “uit de veren krikken”, en de twee kunststofringen worden eenvoudig tussen de veerwindingen geplaatst, omhoog tot het einde van de veer gedraaid, en vastgezet met tieraps. Bij toepassing van 2 sets kan ook een setje onderin de veer gemonteerd worden.  De ringen worden meestal toegepast bij de achterveren maar zijn bij de voorveren ook een bewezen verbetering. Denk aan de vele verkeersdrempels en de extra belasting voor uw veren en schokdempers. De ringen werken bijzonder effectief bij z.g. ” caravan-trekkers ” en wagens met een gastank.

Product bestaat uit

 • 2 flexibele, onverwoestbare kunststofringen
 • Bevestigingsmateriaal, tieraps.
 • Montage handleiding

  De voordelen op een rij

  • Eenvoudige en snelle plaatsing, zonder speciaal gereedschap.
  • Universele ringen, toepasbaar op bijna alle merken.
  • Uw wagen slaat minder door op drempels en rijdt stabieler en dus veiliger door de bocht.
  • Bij zware belading en/of caravan hangt wagen niet meer achterover.
  • U bent verzekerd van een langere levensduur van uw schokdempers en uw veren.
  • Te gebruiken bij achterveren en voorveren.
  • Afhankelijk van de wens kunnen 2 sets per kant gebruikt worden (boven en onder in de veer)
  • Dikte van het materiaal 2 cm.
  • Zeer gunstige prijs.

 

niveau plus

————————————————————————————————————–

Hieronder persoonlijke ervaringen van gebruikers van de kunststofringen van Autovision.

—————————————————————————————————————
21-5-2015

Hallo,
Zoals besproken ontvang ik graag nog een extra setje 1315 kunststofringen+ extra Tie-raps.

Fantastische uitvinding!!! Ik heb ze 6 jaar in gebruik. Eerst op Passat en nu al 2 jaar op BMW3. Je voelt de caravan niet meer! ook zonder caravan rijd het lekkerder en ligt auto rustiger op de weg(met optrekken bijvoorbeeld).

 

Met vriendelijke groet,

 ————————————————————————————————————–

Een blijde rijder / Frankrijk 28-03-2012

Mijn ervaringen met Niveauplus.nl en de 1315 Kunststofringen

Ik ben sinds enkele jaren in het bezit van een Volvo V40 uit 1997. Fantastische auto met veel luxe uit die tijd, maar de leeftijd speelt wel eens op natuurlijk. Zo had ik steeds meer het idee dat de achtervering wat slapper begon te worden en bij een redelijke belading (vakantie met partner en een hoop bagage) leek de auto wat achterover te hangen en door te spinnen voorin bij gladheid. Na zoveel jaren weet je dat vering een kostenpost is die eraan zit te komen, maar in mijn geval ging de auto zonder problemen door de (zeer strenge) Franse keuring heen en was het zeker niet nodig om de veren en de schokdempers te vervangen. Ook geen veren gebroken zoals wel eens voor kan komen met de V40, maar gewoon wat slapper geworden in de loop der jaren. Ik wil met de Volvo daarnaast (lege) paardentrailers trekken, dus ik zocht toch een oplossing om de boel wat op te hogen en steviger te maken.

Nu had ik weleens gehoord van het plaatsen van ringen of (kunstof)blokken tussen de veren, maar echt veel informatie was er niet over te vinden op het internet. Na een tijdje zoeken kwam ik op de voor mij beste optie wat betreft prijs en kwaliteit en nam ik contact op met Richard de Groot van Niveauplus. Ik wilde gewoon wat meer specifieke informatie voor mijn type auto en na een gezellig gesprek  werden mij drie setjes ringen toegestuurd, twee setjes voor de achterveren en één setje voor de voorveren. Ik kon het setje per setje uitproberen, totdat ik het gewenste resultaat bereikte. Wel vertelde Richard mij dat het verstandig was niet alleen te kijken naar de achterveren, maar ook naar de voorveren. Het waarnemen van een ‘lichter’ gevoel in de het stuur, dus minder grip op de voorwielen met als resultaat doorspinnen bij gladheid, was daar ook aan gelieerd. Geen verkoopverhaal, want de gedachte daarachter is logisch en ik had al meer informatie daarover gevonden op internet dat dat bevestigde.

Het monteren

De montagehandleiding was duidelijk genoeg, dus aan de slag. De auto aan de achterkant opgekrikt, want daar wilde ik beginnen met het eerste setje. De Volvo V40 heeft erg nauwe achterveren en veel bredere voorveren, dus montage achterin was wat moeilijker door de nauwere ruimtes tussen de veren. Ik had van Richard al het advies meegekregen de veren of helemaal onderin, of helemaal bovenin te plaatsen. Het wiel eraf en het eerste setje ging dus onderin, zonder problemen na het eerst te verwarmen in heet water zodat het kunststof wat makkelijker te manipuleren was. Daarna was het tijd voor een testrit. Het werd al meteen vanaf de eerste meters duidelijk dat de achterkant ietsje hoger (nog geen cm) en een stuk stugger geworden was. Even goed gasgeven in de bochten om het ‘rollen’  te testen en ook dat was al een stuk beter geworden. Wel merkte ik dat de voorvering nu veel verschilde met de achtervering en het lichte sturen niet geheel weg was. Volgens de verwachtingen gelukkig, dus terug naar de krik om de voorvering aan te pakken. Daar had ik meer ruimte om de kunststofringen te plaatsen en ook het wiel hoefde er niet af om bij de onderkant van de veren te komen. Klus was dus in vijf minuten per kant gepiept. De weg weer op en nu merkte ik pas echt het verschil. Ik kreeg de voorbanden niet meer aan het piepen bij het hard pakken van de bochten of rotondes en ik had echt veel meer grip. Het lichte sturen was weg en het belangrijkste, de auto rolde niet meer in de bochten en bleef compleet stabiel. Dit vond vooral mijn vriendin fijn bij de proefrit, want die werd met de bochtige wegen hier in Frankrijk snel misselijk in de auto. Dat probleem was dus ook opgelost.

 

Ik kon met twee setjes dus op zich wel stoppen, maar ik wilde het achter nog een stukje stugger maken en ietsje hoger voor het trekken van de (paarden)trailers en het zware beladen. Bij normaal gebruik zou iemand met twee setjes in dit geval dus genoeg hebben. Het derde setjes bevestigde ik weer tussen de achterveren, maar nu helemaal bovenin geplaatst. Iets moeilijker bij de V40 vanwege de beperkte ruimte en de nauwe veren, maar na 10/15 minuten per kant was het gefixt. Het wiel verwijderen was niet nodig. Auto laten zakken en toen zag ik goed het verschil tussen de ruimte die ik eerst tussen wiel en wielkast had en het resultaat na twee setjes kunststofringen achterin. Een wereld van verschil en esthetisch een stuk aangenamer omdat de auto nu niet meer door leek te zakken zoals voorheen. Derde proefrit dus! Mijn vriendin merkte meteen dat ze een stuk hoger op de weg zat en minder ‘naar achteren hing’ zoals voorheen. De auto was nog steeds zeer stabiel in de bochten en had nog vrijwel dezelfde grip als na de twee eerste setjes. Ik zeg ’vrijwel’, want door het toevoegen van het derde setje achterin was het voorin weer ietsjes lichter geworden, maar nog steeds veel meer grip en veel stabieler dan zonder de kunststofringen. Daarom kan iemand met een V40 uit die periode bij normaal gebruik twee setjes nemen, nogmaals ik heb voor drie gekozen vanwege het zware laden en trekken. Mocht het me vervelen kan ik altijd het derde setje er weer uithalen zonder het te beschadigen.

Al met al is de conclusie dat het zeker de moeite waard is geweest om de kunststofringen te plaatsen. Het heeft het lichte sturen weggenomen, de auto is veel stabieler geworden in de bochten, rolt niet meer en staat weer wat hoger in de vering. Ik heb de kunststofringen van Niveauplus gekozen vanwege de functionaliteit en de prijs/kwaliteitsverhouding. Maar de service van Richard de Groot heeft het verhaal compleet gemaakt, erg bedankt daarvoor!

————————————————————————————————————


Aanleiding voor aanschaf:
Ik rijd met de klassieke Volvo 142, b.j.1971  met een 80 liter gastank in de kofferbak. Met 3 passagiers en/ of zware spullen in de kofferbak zakt de achterkant nogal wat in. In die situatie verkeersdrempels nemen, is niet zo’n prettig gevoel.  En in wat langere bochten helt de wagen nogal zijwaarts, waarbij er veel bijgestuurd moet worden.

Montage: Ik wilde de bindbandjes alvast vooraf in de koude ringen invoeren, maar dat ging dus niet. In de handleiding staat dus, dat de ringen in heet water even moeten opwarmen, en daarna de bindbandjes in de gaatjes invoeren. Dan gaat het dus als vanzelf.
De auto stond boven de smeerput. 1 achterwiel opgekrikt tot los van de grond. Vervolgens kon ik, gezeten in de put, vanuit het midden de achterveer goed bereiken om de nog warme ring in de veer te plaatsen en met de bindbandjes vast te zetten. In mijn geval wilde ik 1 ring per veer monteren. Bij deze veer waren de laagste windingen concentrisch wat smaller dan de overige windingen. Ik heb de ring net daarboven geplaatst, tussen 2 windingen met de normale diameter. De ring moet natuurlijk zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde goed afgesteund kunnen worden bij het inveren. Loshalen van het wiel was hierbij dus niet nodig.
Vervolgens bij de andere veer dezelfde procedure. Inclusief het opwarmen van de ringen in heet water, duurde de montage in het geheel ongeveer 1 uur.

Het rijden met LEVELPLUS (1 ring per veer)
Zonder passagiers of zware bagage blijven de onderkanten van de ringen vrij van de onderliggende veerwinding. Bij het rijden op een rechte asfaltweg merk ik niets van de aanwezigheid. Bij het rijden over de vele verkeersdrempels is de aanwezigheid wel te merken. De steunfunctie van de ringen treedt in werking en de auto zakt niet zo diep weg met de achterkant.In de lange bochten met wat extra gewicht in de wagen is de wagen duidelijk minder aan het overhellen, en is makkelijker op de goede koers te houden.

Tevreden? Met deze kleine ingreep , voor een lage aanschafprijs, is het rijden met deze vrij zware auto er voor mij toch op verbeterd, speciaal bij bovengenoemde omstandigheden. Ik ben hier tevreden mee.  Als ik mijn wagen vaker zwaarder zou willen belasten zou ik ook nog  kunnen overgaan op 2 ringen per veer . In mijn situatie niet nodig.

—————————————————————————————————————

Enige tijd geleden heb ik een bestelling bij u gedaan voor een 1 set kunststofringen.
De kunststof ringen doen het erg goed onder de Suzuki!
Zo goed zelfs dat ik graag nog een set ringen (1315) bij u bestel om de vering van mijn bestelwagen/camper te optimaliseren.
Zou u mij deze kunnen toezenden?

—————————————————————————————————————

Allereerst wil ik mij even voorstellen ik ben de buurman van *** te ***vorig jaar bent u bij ***
thuis geweest en heeft u toen gekeken naar mijn auto daar zijn toen 2 sets rubbers onder gegaan en ik kan enkel zeggen super wat een verschil onmisbaar met het rijden met caravan. Nu heb ik een andere avensis gekocht (toyota avensis wagon  BJ 08-2006  2.2 diesel) en ik ben de rubbers door omstandigheden vergeten te demonteren bij de oude dus nu heb ik weer 2 sets nodig.
Ik ben het weekeinde weg geweest met caravan en wat heb ik ze gemist
zou u mij wederom 2 sets kunnen toe sturen.

—————————————————————————————————————
In mijn zoektocht naar hulpveren kwam ik op dit forum ook een topic tegen over kunststof ringen die je tussen je veren kan plaatsen. Voor €39,- leek mij dit zeer de moeite waard om dit ’s te proberen, zeker als je het afzet tegen de prijs van een set hulpveren incl montage. Besteld via niveauplus.nl en de volgende dag al binnen. Ringen zaten er binnen een uurtje onder et voila, saf staat daadwerkelijk wat hoger! En de proefrit? Beviel erg goed, auto zakte minder door z’n hoeven en reed nog steeds erg comfortabel. Daarbij helde de auto ook minder over in bochten.

Moraal van dit verhaal? Als je hulpveren overweegt kijk dan ook ’s naar deze ringen, ik ben er erg positief over!
—————————————————————————————————————

Bewaren

Bewaren